Wekerom

Team Up and Down

John Deere 4455

 

Nieuwspagina

26 april 2014

 

Wekerom

 

Na een paar dagen filosoferen over wat er niet goed ging in Kamperveen en alle data uit gespit te hebben kwamen we uiteindelijk bij onze turbo uit. Een iets ander uitlaathuisje op de turbo leek ons de oplossing omdat we geen druk in de turbo kregen.

 

De eerste NTTO buitenwedstrijd van het jaar was in Wekerom en omdat wij en nog 3 andere teams geen competitieklasse in de promo meer hebben mogen we ons bijschrijven bij de topklasse. In Wekerom streden dan ook 15 tractoren om de hoogste trede op het podium. De bijschrijvers mogen na de vaste competitierijders als laatsten aantreden dus wij konden mooi kijken hoe onze coculega's het er vanaf brachten.

 

Red Impact ging voorbij de 110 meter en de sleepwagen bleef in deze afstelling staan dus de eerste Full Pull was een feit. Secret of the Valley verloor bij de 15 meter een stuk inlaatbuis en werd gediskwalificeerd. Maximum Massey blies een klepdekselpakking eruit en kwam met veel water en olie verlies tot 8.90 meter. The Mystery ging tot 105.57 meter en kwam daarmee ook in de finale terecht. Blue Thunder kwam tot 97.65 meter. Bruggeman kwam 71 centimeter te kort om de 100 meter te halen. Simply Green ging ook voorbij de 110 meter dus ook in de finale. Black Magic kreeg ook hun turbo niet op druk en kwam tot 46.85 meter. Peeters ging met een iets te hoge versnelling richting eind van de baan maar ook deze Inter 1066 strandde in zicht van de haven 96.08 meter. Van Stappust ging ook richting finale met 100.98 meter. White Stallion 2 ook een bijschrijver kwam tot 97.92 meter.

 

De beurt was nu aan ons om te laten zien wat wij in huis hebben met een goed lopende motor toerde Arjan de 4455 op, met het op laten komen van de koppeling moest de turbo op druk komen maar ook deze keer liet hij de wensen over en deed hij niet wat hij moest doen. Met een schamele 27.92 meter en heel wat teleurgestelde gezichten bliezen wij onze aftocht om maar weer te gaan kijken wat er nu echt aan de hand is.

 

White Shadow mocht 6 plaatsen opschuiven omdat hun toerenteller sensor het niet deed, met een afstand van 102.57 meter stootten zij Van Stappust uit de finale omdat de beste 4 finale mochten rijden. Nieuwkomer Stranger met een Case 2390 kwam niet weg met de sleepwagen. Wild Pirate wist zich ook niet te plaatsen voor de finale met een afstand van 95.61 meter.

 

De finale werd verreden door Red Impact,The Mystery,Simply Green en White Shadow. Red Impact wist de finale te winnen met 103.02 meter. The Mystery kwam tot 99.73 meter en werd daarmee derde. Simply Green ging tot en met 100.85 meter en pakte de tweede plaats. White Shadow werd vierde met een afstand van 91.33 meter.

 

Wij gaan komende week weer alles op een rijtje zetten en weer wat veranderen en hopen in Terwolde een paar keer te mogen aanhaken om maar te kijken of we op de goede weg zitten want de wedstrijd in Staphorst komt wel snel dichtbij en daar willen we graag wat beter presteren dat wat we nu aan het doen zijn.

 

© Copyright Team Up and Down