Stroe

Team Up and Down

John Deere 4455

 

Nieuwspagina

 

Stroe 23 mei 2015

 

Afgelopen zaterdag stond alweer onze derde competitiewedstrijd op het programma, dit keer kon er samen met Van Stappust en Steel 2 Steal richting Stroe worden afgereisd.

 

Vandaag mocht Van Stappust de spits afbijten en kwam tot 102,41m, de sleepwagen bleef staan in deze afstelling en Gerard besloot zijn proeftrek over te doen. Dus was het nu de taak aan de Maximum Massey om de eerste officiële afstand neer te zetten, dit keer ging het beter dan in Erichem en de zwarte Massey Ferguson kwam tot 100,83m. Deze eerste officiële afstand stond, nu mocht Simply Green laten zien, met een mooie run reden ze voorbij de 110m en de eerste Full Pull was dus een feit.

 

The Mystery verscheen nu voor de sleepwagen, de Valtra liep beter dan de afgelopen wedstrijden en noteerde een afstand van 101m. De Wild Pirate en Bruggeman gingen hier op hun beurt weer overheen met 105,76m en 104,22m. Nadat Simply Green al een Full Pull had gereden kon natuurlijk ook Red Impact niet achterblijven en ook zij noteerden een afstand boven de 110m op het scorebord. Nu was het de beurt aan Gerard om met de Van Stappust zijn proeftrek over te doen en dit bleek geen slechte keuze, de John Deere kwam maar liefst 5 meter verder noteerde dus een afstand van 107,75m.

 

Nu was het onze beurt, de John Deere kwam goed weg en tilde de neus mooi op, helaas hadden we in de laatste meter veel last van differentieel werking en dit kost meters, op 101,10m kwam de 4455 tot stilstand. Toch kunnen we tevreden terugkijken, de motor was niet van plan om uit te gaan op deze toch wel zware baan, dus een tandje hoger in de bak valt te proberen in één van de komende wedstrijden.

 

Na ons kwamen ook Black Magic (92,39m), Red Devil (48,14m), White Shadow (105,99m) en de bijschrijvers Secret of the Valley (105,69) en Steel 2 Steal (38,70m) niet in aanspraak voor een finale. Peeters voegde zich wel met een Full Pull bij Simply Green, Red Impact en Van Stappust in de Finale.

 

De Finale werd afgetrapt met Simply Green, de John Deere moest op het eind stevig bijremmen om binnen de lijnen te blijven en noteerde dus een afstand van 96,93m. Van Stappust kwam met 96,89m net tekort voor de afstand van Simply. Red impact lukte dit wel op zijn beurt wel en noteerde een afstand van 99,28m. Peeters zette als laatste zijn Inter neer op 100,71m en reed hiermee een meter voorbij aan de Red Impact, dit was dus de winnende afstand.

© Copyright Team Up and Down