Staphorst

Team Up and Down

John Deere 4455

 

Nieuwspagina

16 mei 2014

 

Staphorst

 

Onder toeziend oog van veel supporters en veel publiek was het best vertoeven op onze thuiswedstrijd op het evenemententerrein De Tippe. De organisatie was in handen van de STTS in samenwerking met de NTTO onder perfecte omstandigheden wisten ze er een mooi evenement van te maken.

 

Vol goede moed en met niemkleding mede mogelijk gemaakt door Buitenhuis Reclame vertrokken we naar het wedstrijdterrein. Onze klasse was de laatste van de avond en met 14 matadoren beloofde het een waar spektakel te worden.

 

De proeftrek was voor de White Shadow en deze Case 2094 zette de sleepwagen op 106,89 meter stil, Gerard Sikes chauffeur van dienst besloot om de sleepwagen te laten staan en de eerste officiële afstand was een feit.

 

Peeters kwam met een doffe dreun tot 91,96 meter de intercooler werd volledig naar gruzelementen geblazen. Black Magic met de zwarte John Deere 8520 kwam tot 99,70 meter. Red Devil stond voor de eerste keer dit seizoen voor de wagen en deze fraaie MF 8690 kwam tot 105,46 meter.

 

The Mystery kwam tot 105,85 meter wat later bleek dat dat niet genoeg was voor de finale. De V8 van Maximum Massey kwam tot 86,34 meter. Bruggeman met hun John Deere 7830 kwam tot 91,90 meter tot stilstand met veel vlammen boven de uitlaat later bleek dat hun brandstofpomp weer van tijd verlopen was.

 

Red Impact ging hard over de baan richting Full Pull maar kwam helaas door een gebroken gaskabel niet verder dan 102,98 meter. Blue Thunder ging hoog met de voorwielen van start maar kwam wel in de finale met een afstand van 107,39 meter. Simply Green ging ook hard wat resulteerde in een Full Pull dus ook in de finale. Secret of the Valley kwam het dicht onder de 100 meter lijn tot stilstand 99,98 meter.

 

De volgende starter was ook een thuisrijder Gerard Hofstede met zijn Van Stappust ging ook met overtuiging de finale in met een afstand van 108,43 meter kwam hij het dichtste bij de afstand van Simply Green. Wild Pirate zag hun John Deere strandden op 101,55 meter.

 

Als laatste in de klasse waren wij aan de beurt na jammer genoeg niet te hebben kunnen testen in Terwolde (slecht weer) moesten we maar weer afwachten wat onze veranderingen nu gingen doen. Na een nieuwe oftewel andere nokkenas te hebben gemonteerd en wat kleine aanpassingen in de afstelling leek het er in de eerste instantie op dat hij wel anders liep dan de vorige keer, maar zoals wij zeggen voor de sleepwagen moet de 4455 het doen. Met Arjan op de bok kwam de 4455 goed op toeren maar bij het oplaten komen van de koppeling stortte hij als een kaartenhuis ineen. We kunnen gerust stellen dat we het spoor een beetje (veel) bijster zijn maar we geven de moed niet op we gaan op de volgende wedstrijd in Stroe gewoon weer proberen om de sleepwagen wel helemaal over de baan te krijgen.

 

De eerste starter van de finale van 4 was de White Shadow en kwam tot 101,47 meter goed voor de vierde plaats. Blue Thunder kwam tot 105,56 meter wel op het podium maar welke trede wisten ze nog niet want er kwamen nog 2 John Deere’s voor de sleepwagen. Simply Green ging een versnelling hoger de finale in en kwam tot 108,34 meter wat hun de eertste plaats opleverde. Zou het Gerard met zijn Van Stappust dan toch lukken om op zijn thuiswedstrijd op het podium te komen,en ja met een mooie run kwam hij tot 103,21 meter wat goed was voor een derde plaats.

© Copyright Team Up and Down