Speuld

Team Up and Down

John Deere 4455

 

Nieuwspagina

 

Speuld 3 juli 2015

 

Na de wedstrijd van Made hebben we besloten om onze hoefijzers te laten bijschaven om zo meer grip op de baan te kunnen krijgen. Deze werden onder handen genomen door de bandenspecialist binnen de tractorpulling Hans Heesakkers uit Mariahout in Brabant, dus we moesten er nog wel even mee heen gaan maar gelukkig had sponsor Henk Troost van Budget-bestrating zijn paardentrailer en auto beschikbaar waarvoor hartelijk dank!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Motorisch hebben we weinig tot niks veranderd aan de 4455 omdat hij naar onze mening goed liep in Made. Donderdagavond voor Speuld konden we de banden weer ophalen en kregen er even een opdracht bij, beide hoefijzers waren lek. De binnenbanden waren gedraaid en hadden de ventielen eraf getrokken. Gelukkig konden we gebruik maken van de bandenmachine bij de sponsor Lmb Klaas Hofstede en Zn. ook Jan en Albert bedankt voor jullie inzet.

 

Gelukkig hadden we alles op tijd klaar vrijdagavond want het transport werd deze ronde verzorgd door team Van Stappust. In Speuld aangekomen gingen we eerst even aan de baan kijken, daar lag een veradelijke baan waar wel en geen grip in zat, maar we moesten het ermee doen zoals elk ander team. Maximum Massey had de proeftrek en kwam tot 49.71m. De wedstrijdleider kon hier niet zoveel mee en besloot dat Red Impact de volgende proeftrek had, deze ging mooi in de ketting hangen en kwam tot 109.33m, het team besloot deze over te doen. Als dat geen lef hebben is volgens velen aan de kant van de baan.

 

De sleepwagen bleef staan en Wild Pirate mocht de eerste officiële afstand neerzetten, deze John Deere bleef steken op 92.83m. Peeters had wederom weer een onstuimige run en kwam tot 82.87m. The mystery zette de sleepwagen helemaal op links en ging strak langs de lijn naar de 97.15m. Bruggeman had zijn versnellingsbak weer klaar en ging met zijn John Deere over de midden van de baan en kwam tot 95.55m.

 

Simply Green is in de ban van het winnen want zij waren de enigen die de 100 meter passeerden met hun John Deere 106.81m. Maximum Massey deed zijn proeftrek over en kwam tot 50.54m. Red Impact had beter zijn proeftrek kunnen laten staan want de Inter 1086 kwam niet aan zijn eerste afstand 95.79m. Red Devil liep ook mooi en kwam tot 96.98m. Van Stappust had veel onbalans in zijn John Deere en kwam tot 84.21m.

 

Als laatste competitiedeelnemer mochten wij aanhaken, wat ging de 4455 doen op zijn nieuwe gesneden banden? De balans kwam er goed in toeren waren okee en alles deed zijn werk, alleen kom je dan een keer de losgereden klei tegen van alle concurrenten en wij bleven steken op 93.63m. De enige bijschrijver was Secret of the Valley en deze John Deere kwam tot 82.12m.

 

Uitslag:

1. Simply Green

2. The Mystery

3. Red Devil

4. Red Impact

5. Bruggeman

6. Up and Down

7. Wild Pirate

8. Van Stappust

9. Peeters

10. *Secret of the Valley

11. Maximum Massey

 

De volgende wedstrijd is vrijdagavond 10 juli in Putten tijdens de Beachpull aan het strand aan de A28.

 

 

© Copyright Team Up and Down