Montfoort

Team Up and Down

John Deere 4455

 

Nieuwspagina

Montfoort 8 augustus 2015

 

Voor vandaag staat Montfoort op de kalender. We hebben daar 1 keer eerder gereden maar dat was nog in de promo competitie. Samen met team Van Stappust werd de rit ingezet naar het Utrechtse Montfoort op de geel blauwe Dulasta truck.

 

We waren mooi op tijd want het plastic lag nog op de baan en voor onze klasse werd nog de 4,5 ton sport promo gereden. Dus konden we mooi kijken hoe de baan er bij lag.

De baan bleek hard te zijn en tusssen de 80 en 90 meter zat er een zwakke plek in de baan. Dus je moest zorgen dat je snelheid in de sleepwagen kreeg en hopen dat je er doorheen kwam.

 

Peeters had de proeftrek en kwam tot 81.65 meter. De sleepwagen werd lichter gezet, en ze mochten de proeftrek overdoen. The mystery mocht het nu doen en deze Valtra kwam aan de linkerkant buiten de baan. Dus er volgde diskwalificatie. De sleepwagen bleef zo staan dus Peeters en The Mystery zagen we wel weer terug voor hun officiële run. Maxium Massey zette met een nette run de sleepwagen op 93.15 meter Simply Green kreeg de snelheid er goed in en kwam tot 108.14 meter Black Magic kwam 22 centimeter te kort om tot de 100 meter te komen. Red Devil kreeg de snelheid ook in zijn MF 8690 en wist zich te plaatsen voor de finale met 102.64 meter.

 

Nu was het aan ons, optoeren ging goed alles op druk en koppeling los. De linkerkant van de baan was niet de plek waar je wezen moest, maar de 4455 trok wel die kant op. Dan kun je wel gaan remmen en hem proberen naar rechts te krijgen, maar dan gaat de snelheid er ook uit. Dus gas houden en kijken wat het wordt is misschien dan wel het beste. 95.80 meter was de afstand die we hadden afgelegd. Dat de baan er niet beter op werd hadden we allang gezien, want de zon en een beetje wind deed de baan snel uitdrogen.

 

Peeters deed zijn proeftrek over maar had nu totaal geen griep en stond stil op 77.41 meter.

The Mystery kwam tot 82.51 meter en de baan werd telkens slechter.

Wild Pirate kon het ook niet winnen van de baan en strandde op 78.41 meter.

Bruggeman kwam tot 84.22 meter. Red Impact normaal bijna zeker van een finale plek kwam tot 90.20 meter. Komt er nog een finalist bij was de grote vraag? Ja nog 1 Whtite Shadow kwam ook voorbij de 100 meter dus een finale van 3. Van Stappust kwam niet goed op druk en viel bijna meteen weer stil op 55.73 meter. Secret of the Valley was vandaag de pechvogel rond de 90 meter ontplofte de intercooler en blies hun motorkap en toebehoren helemaal kapot.

 

Simply Green reed in de finale naar 95.42 meter goed voor plaats 3. Red Devil kwam, zag en overwon meet 99.91 meter. White Shadow werd 2e met 95.44 meter.

 

 

1e Red Devil

2e White Shadow

3e Simply Green

4e Black Magic

5e Up and Down

6e Maximum Massey

7e Red Impact

8e Bruggeman

9e The Mystery

10e Wild Pirate

11e Peeters

12e Van Stappust

 

© Copyright Team Up and Down