Lochem

Team Up and Down

John Deere 4455

 

Nieuwspagina

Lochem 1 augustus 2015

 

Vakantietijd, dus ook voor ons ons. Daarom duurt het soms even voordat jullie een update krijgen vanuit de werkplaats en over de gereden wedstrijden.

 

Gaat er nog iemand op vakantie? Ja iedereen behalve Henry. Wanneer gaat iedereen want de wedstrijden gaan gewoon door en het onderhoud moet ook nog gebeuren. Gelukkig gaan we niet allemaal tegelijk op vakantie. Dus konden we overal aanhaken en in de werkplaats konden de werkzaamheden ook doorgaan. En dat moest ook want na de wedstrijd in Putten bleek onze price-as helemaal getorst te zijn. En daar moest een nieuwe voor gemaakt worden.

Dus de 4455 moest even doormidden om de oude price-as eruit te halen, en hem weg te brengen om een nieuwe te laten maken. Een week voor de wedstrijd in Lochem was hij klaar dus hebben we hem er direct ingezet. Om alles op tijd klaar te hebben en nog te kunnen genieten van het mooie weer.

 

Henry mocht rijden in Lochem omdat vaste rijder Arjan op vakantie was. En omdat er verder niemand aanwezig was van het team kwamen club van 50 leden Alex Mulder en Albert Kooiker Henry helpen. De schrijver van dit verhaal kwam zaterdag morgen terug van vakantie en had geluk dat de wedstrijd pas laat in middag begon en kon dus ook mooi mee naar de wedstrijd. We stonden als tweede op de startlijst, dus met een beetje geluk hadden wij ook een proeftrek. Simply Green was de eerste en met een wilde run kwam deze tot 95,83 meter, deze besloot om de proeftrek over te doen.

 

De sleepwagen bleef in deze afstelling staan, dus wij mochten als eerste een officiële afstand neerzetten. Kon Henry de zenuwen de baas? Ja want na een redelijk mooie run, balans was iets minder kwam de 4455 tot 100.85 meter. Peters ging wel hard en kwam over de Full Pull.

Bruggeman bleef 50 centimeter achter ons op 100.35 meter. Van Stappust was anders de volgende maar Gerard was de grootste pechvogel in onze klasse. In het rennerskwartier kreeg hij zijn John Deere niet meer aan de praat, en melde zich af voor de wedstrijd. Achteraf bleek dat er een veer in de brandstofpomp gebroken was. Red Impact kwam tot 109.83 meter en wist daarmee net geen finale plaats te bemachtigen. Wild Pirate bleef steken op 107.41 meter en werd daarmee 6e. Black Magic kwam 38 centimeter dan ons en werd daarmee 8e. Simply Green kwam na zijn proeftrek wel tot een Full Pull. Maximum Massey kreeg geen snelheid in de combinatie en bleef steken op 73.94 meter. White Shadow kwam met een nieuwe motor tot over de Full Pull. The Mystery was de laatste die zich wist te plaatsen voor de finale. Red Devil kwam tot 103.68 meter en werd 7e. Steel to Steal is nog steeds op zoek naar de juiste afstelling en ook deze keer kwam de machine niet tot zijn recht. 55 meter was alles wat erin zat. Secret of the Valley kwam tot 104.89 meter. Brutus de enige buitenlandse inbreng in onze klasse kwam tot 95.98 meter. De finale werd gewonnen door Peeters, 2e werd The Mystery, 3e Simply Green en 4e white Shadow.

 

1e Peeters

2e The Mystery

3e Simply Green

4e White Shadow

5e Red Impact

6e Wild Pirate

7e Red Devil

8e Black Magic

9e Team Up and Down

10e Bruggeman

11e Maximum Massey

12e Van Stappust

 

© Copyright Team Up and Down