kamperveen

Team Up and Down

John Deere 4455

 

Nieuwspagina

 

Kamperveen 18 april 2015

 

Helaas had onze klasse weinig deelnemers, 3 welgeteld dus alleen aanhaken was al genoeg om op het podium te komen, zoals u ons kent is dat niet wat we willen dus er moest gewoon serieus gas gegeven worden want nu konden we mooi onze nieuwe intercooler testen. Na in Zwolle en Rotterdam nog met de oude intercooler te hebben gereden was een week voor Kamperveen onze nieuwe klaar en waren we zeer benieuwd wat de uitwerking daarvan zou worden. De nieuwe intercooler had heel wat voeten in aarde want alles moest worden aangepast ( noodstop, brandstoffilters, koelwaterleidingen) maar dat is allemaal goed gekomen dit alles mede mogelijk gemaakt door Konvi RVS (Klaas bedankt voor je medewerking en je vrije tijd).

 

Bruggeman mocht de spits afbijten de grijze John Deere had niet veel moeite met de sleepwagen want deze werd met behoorlijke snelheid over de Full Pull lijn gereden.

Red Dragon ging met zeer veel toeren van start maar zag zijn poging rond de 70 meter strandden.

 

De 4455 kwam voor de sleepwagen wat zou er gebeuren dat alle slangen in de intercooler vast zaten hadden we van te voren al getest in de werkplaats dus daar kon het niet aan liggen, dus het gas moest er maar vol op om alles goed te kunnen testen.

Met een mooie balans ging de 4455 over de baan en gelukkig ook over de Full Pull lijn aan het einde van de run was er nog een kleine brand onder de kap maar deze was gelukkig snel geblust.

 

Na een snelle inspectie bleek de 4455 een kleine olielekkage te hebben pakking gescheurd wat de brand had veroorzaakt maar dat was te verwaarlozen dus er zou gewoon worden aangehaakt in de finale. Bruggeman reed in de finale exact 99 meter en ging daarmee aan de haal met de grootste trofee. Wij kwamen in de finale tot 94,40 meter 2e plaats dus maar met veel data op onze datalogger gingen we tevreden huiswaarts.

Onze volgende wedstrijd is op koningsdag in Wekerom.

© Copyright Team Up and Down