Harskamp

Team Up and Down

John Deere 4455

 

Nieuwspagina

 

Harskamp

 

De organisatie van Harskamp nam het Nederlands Kampioenschap voor zijn rekening de dagen vooraf was het bijna alleen maar regen maar toch besloten ze om het door te laten gaan.

 

Gelukkig hadden ze de banen onder het plastic liggen zodat deze niet in tegenstelling van het rennerskwartier helemaal verzopen was. Voor de rest had de organisatie er alles aan gedaan om het voor iedereen redelijk toegankelijk te maken en dat is hun goed gelukt.

 

Samen met Team Van Stappust werd net na de middag de reis richting Harskamp ingezet de beide machines stonden op de Dulasta combinatie. Door Klaas Mulder Verhuur werd er een busje beschikbaar gesteld om een 9-tal supporters ook die kant op te vervoeren. Aan de innerlijke mens werd ook gedacht Arjan H. van Team Van Stappust had namelijk goed gevulde koelboxen mee genomen en natuurlijk niet te vergeten hamburgers voor op de bbq.

 

Na eerst gezellig bij de vrachtwagen te hebben gegeten moest er toch wel even aan de baan gekeken worden hoe deze erbij lag, bij de start was er weinig grip maar eenmaal de 30 meter voorbij zat er toch wel grip in de baan dus we moesten het er maar mee doen en gelukkig voor iedereen is het hetzelfde.

 

In onze klasse de 4,5 ton supersport mochten 10 tractoren mee strijden om de titel Nederlands Kampioen dat dit de besten zijn van Nederland hoeven wij jullie dus niet te vertellen en wij mochten daaraan meedoen een kroon op ons werk zullen we maar zeggen, hoe kom je daar dan zullen sommige mensen zich wel afvragen door constant te presteren en zo de nodige punten binnenhalen.

 

Bruggeman had de eer om als eerste aan te haken en te laten zien wat deze grijze John Deere in zijn mars had 104,56 meter in de proeftrek, de wedstrijdleider besloot dat de sleepwagen bleef staan en de mannen van Bruggeman besloten ook om hun afstand te laten staan.

 

White Shadow kwam tot 109,28 meter en wist met deze afstand geen plaats in de finale te behalen.

 

De beste 5 machines mochten door naar de finale of alle Full Pulls.

 

Simply Green was de eerste die zich wist te plaatsen voor de finale met een Full Pull. Peeters had zijn International 1066 goed onder controle en ook hij ging over de Full Pull lijn. The Mystery loopt ook als een kogel en ook deze Valtra ging door naar de finale.

Nu was de beurt aan ons liep hij net zoals de vorige wedstrijd bij de Slep op Staphorst ja alleen tegen de tractoren met grote turbo’s en brandstofpompen kunnen we nog net niet tegenop maar we komen wel gevaarlijk dichtbij met een afstand van 106,56 meter.

 

Met deze afstand hebben we toch maar laten zien dat het wel mogelijk is om met een bescheiden budget met de sterkste tractoren van Nederland mee te kunnen.

 

Van Stappust kwam met 109,52 meter ook in de finale dus een Staphorster succes zat er nog in. Red Impact kwam ook zeer overtuigend over de Full Pull dus voor deze Inter was er ook een plaats in de finale. Red Devil bleef met zijn MF 8690 steken op 105,62 meter. Als laatste mocht Wild Pirate aanhaken maar met een onstuimige run kwam deze John Deere niet verder dan 102,48 meter.

 

In de finale mocht Simply Green laten zien waar zij de iets zwaarder afgestelde sleepwagen konden neerzetten 108,58 meter was de te kloppen afstand die Simply had neergezet. Peeters kwam niet aan de afstand van Simply en moest met 103,75 meter genoegen nemen met de 3e plaats. The Mystery kwam niet goed weg bij de start gooide de neus hoog in de lucht en kwam niet goed in balans deze bleef dan ook steken op 101,20 meter. Van Stappust kon de grip ook totaal niet vinden en jammer genoeg bleef deze steken op 95,06 meter helaas voor alle meegereisde fans uit Staphorst zat er in onze klasse geen succes in voor de Staphorster inbreng.

 

Red Impact was de laatste finalist wat zou het worden ROOD of GROEN met een redelijk mooie run kwamen ze toch een kleine meter tekort op die GROENE de afstand van Red Impact was 107,61 meter wel goed voor plaats 2.

Team Simply Green gefeliciteerd met het behalen van het Nederlands Kampioenschap.

 

Uitslag:

1 Simply Green

2 Red Impact

3 Peeters

4 The Mystery

5 Van Stappust

6 White Shadow

7 Up and Down

8 Red Devil

9 Bruggeman

10 Wild Pirate

 

Voor ons zit het seizoen er op en begint de winterslaap (oh verkeerd winterwerk) we hebben nog genoeg plannen om volgend jaar weer de strijd aan te gaan tegen alle kanonnen uit onze klasse want ook de concurrentie zit niet stil.

 

 

 

 

© Copyright Team Up and Down