Bakel

Team Up and Down

John Deere 4455

 

Nieuwspagina

 

Bakel

 

Het is ook wel eens lekker om niet verplicht aan de 4455 te hoeven sleutelen dus de aandacht kan dan ook naar andere dingen gaan, schuur opruimen, dak mosvrij maken en alles nakijken wat er eventueel weg kan wat we niet meer nodig zijn.

Het schoonmaken was wel nodig want binnenkort krijgen we bezoek van het blad Pulling-Power dus een nette schone werkplaats is wel gewenst.

 

Helaas konden we in Meerkerk niet aanhaken omdat Pluvius halverwege de klasse dacht dat de baan te droog was en er een flinke regenbui op los liet dus de wedstrijd werd daar afgelast. We moesten wachten tot de wedstrijd in Bakel de 4455 stond al helemaal klaar dus het werd het een rustig weekje.

 

Om +- 20.30 uur stond onze klasse op het programma en samen met Team Van Stappust werd tegen 16.00 uur de lange rit ingezet richting het Brabantse Bakel in de gele Duntep truck. Op het terrein aangekomen na 2,5 uur waren ze net met de 3,6 ton supersport begonnen dus we konden mooi deze klasse bekijken om te zien wat voor baan er lag, taai, hard wel of geen grip. Er lag een redelijk mooie baan op ons te wachten met her en der wat mindere plekken maar daar moet je als team dan op inspelen dit kan door bandenspanning en of gewichten te verhangen.

 

De proeftrek was er voor Red Impact en deze Inter reed een Full Pull de speaker vroeg aan het publiek wat deze van de afstelling vond en iedereen vond dat de sleepwagen moest blijven staan dus de eerste afstand stond genoteerd.

Bruggeman was de volgende en de mannen achter dit team zijn op zoek naar de juiste afstelling want normaal gesproken zit er veel meer in deze grijze John Deere dan de gereden afstand van 96,59 meter. The Mystery ging met de neus hoog de lucht in maar de Valtra kwam wel tot 106,41 meter wat goed was voor een plaats in de finale. Black Magic kwam tot 97,12 meter wat goed is voor een 9e plaats. Red Devil liep niet zoals de afgelopen 2 wedstrijden en kwam niet verder dan 95,91 meter later bleek dat deze MF op 5 cilinders liep. Van Stappust had zijn oude nokkenas weer gemonteerd omdat de laatste 4 wedstrijden niet of nauwelijks gepresteerd werd, gelukkig voor Gerard deed de machine nu wel wat hij moet doen en dat is trekken, een afstand van 101,15 meter was voor hun deze wedstrijd het hoogst haalbare.

 

Voor White Shadow was dit een thuiswedstrijd maar de witte Case wist zich net niet te plaatsen voor de finale 105,93 meter was goed voor de 5e plaats.

Maximum Massey komt ook uit Bakel dus deze dikke V8 reed ook voor het thuispubliek helaas kwamen ook zij niet in aanmerking voor de finale 94,65 meter goed voor plaats 12. Wild Pirate reed met een super balans richting de Full Pull maar helaas dacht de turbo er anders over deze plofte uit elkaar en de afgelegde afstand was 102,60 meter goed voor plaats 6.

 

Nu was de beurt aan ons de balans was goed neusje van de 4455 net wel/niet aan de grond snelheid kwam er ook goed in maar ook voor ons was de sleepwagen meedogenloos en wij zagen onze run strandden op 101,19 meter, een mooie keurige 7e plaats voor ons iedereen dik tevreden wat er waren gelukkig geen sporen van schade.

 

Peeters ging wel over de Full Pull lijn dus finale voor deze dikke Inter.

Simply Green was de laatste competitiedeelnemer en ook deze beer van een Deere reed zich de finale in. 3 bijschrijvers waren er White Stallion Two reed de exact zelfde afstand als ons 101,19 meter. Stranger kwam niet goed voor de wagen op gang en met wat bokkesprongen kwam deze tot 38,08 meter. Secret of the Valley wilde wat experimenteren maar helaas voor hun waaide de John Deere uit op 70,21 meter.

 

Red Impact mocht als eerste finale rijden en met een afstand van 107,61 meter werd dit team 2e. The Mystery had weer de neus van de tractor te ligt en kwam niet verder dan 105,23 meter. Peeters reed zich er precies ertussenin met een afstand van 106,85 meter. Dus de winnaar van vandaag was Simply Green met een afstand van 109,34 meter. Omdat Simply Green deze wedstrijd gewonnen heeft zijn ze niet meer in te halen in de competitiestand en zijn daarmee competitiekampioen geworden Team Simply Green gefeliciteerd met dit kampioenschap.

 

Onze volgende wedstrijd is op zaterdag 5 september in het Friese Tzum wij gaan de 4455 weer nakijken en misschien wel iets veranderen om zo er een paar meter bij te sprokkelen.

 

 

© Copyright Team Up and Down