Assen 2016

Team Up and Down

John Deere 4455

 

Informatie

 

Assen

 

26 maart 2016

 

 

Samen met Van Stappust en Steel to Steal werd de reis ingezet naar de TT hal in Assen waar ze na een week hard werken 2 kleibanen hadden neergelegd. Voor iedereen was het nieuw want dit was de eerste keer dat hier een wedstrijd gehouden werd, dus er waren nog wel wat punten voor verbetering maar dat is het bestuur wel toevertrouwd dat het goed komt. Onze klasse stond voor ongeveer 19.00 uur op het programma maar omdat 1 baan ronduit slecht was liep dit aardig uit omdat er een paar klassen op de baan moest rijden waar wij ook op moesten strijden. Na eerst een aantal tractoren voor de Big Benz Sleepwagen te hebben gehad werd er van sleepwagen gewisseld omdat deze kapot was want hij trok de noodstop op de tractoren aan.

 

Voor de nieuwe sleepwagen de Keep Moving Orange mocht Simply Green laten zien wat hij in huis had 93,28 meter was hun afstand. Van Stappust mocht het nu proberen met dezelfde afgestelde sleepwagen want ze hadden besloten met Floating-Finish te rijden omdat ze al zoveel uitliepen de afstand van Gerard zijn tractor was 90,20 meter. Secret of the Valley kwam tot 87,54 meter met een nog niet echt fijn afgestelde koppeling. Black Magic kwam tot 79,32 meter. Red Impact was de volgende kon deze Inter aan de afstand komen van Van Stappust want Simply Green had besloten om hun proeftrek over te doen, nee ze kwamen tot 80,96 meter. Bruggeman kwam ook wat meters te kort om met een troffee naar huis te gaan 78,41 meter. Simply Green deed zijn proeftrek over en deze keer kwam hij een kleine meter verder 94,20 meter en werden daarmee winnaar in Assen. Peeters kwam gevaarlijk dichtbij maar ook kwam hij een paar meter te kort 88,17 meter wat wel goed was voor plaats 3. Wild Pirate kreeg ook niet echt snelheid in de combinatie en kwam tot 75,64 meter.

 

Steel to Steal stortte helaas weer veel te vroeg in en kwam tot 48,25 meter we hopen dat Gerrit en Henk het euvel snel zullen vinden want deze machine hoort beter te presteren dan wat hij op dit moment doet. Als laatste competitie deelnemer waren wij aan de beurt zou de 4455 het net zo doen als in Rotterdam, we hadden nog wel het een en ander veranderd en of dit goed zou uitpakken wisten wij nog niet. Optoeren ging goed de 4455 trok bij het wegrijden iets naar links met bijremmen kreeg Arjan hem toch wel weer iets recht op de baan,maar dat weerhield de 4455 niet om zo rond de 80 meter rechts buiten de baan te eindigen en dat betekend diskwalificatie. Never Done uit Denemarken was hier op uitnodiging en deze John Deere wou zich wel eens meten met de Nederlandse tractoren zijn afstand was 70,02 meter.

 

Simply Green

Van Stappust

Peeters

Secret of the Valley

Red Impact

Black Magic

Bruggeman

Wild Pirate

Never Done

Steel to Steal

Up and Down

 

© Copyright Team Up and Down