Ahoy Rotterdam

Team Up and Down

John Deere 4455

 

Nieuwspagina

 

Ahoy Rotterdam

 

 

Ahoy kwam voor ons als een verrassing omdat we niet op de startlijst stonden wisten we dat we waren uitgelood voor Europa’s grootste indoor evenement.

Een email van de sectie Farmstock kwam binnen met de vraag of wij de 4455 wedstrijdklaar hadden staan want Team Secret of the Valley had zich afgemeld.

Jazeker stond de machine klaar we hadden nog wel de plannen om onze nieuwe intercooler erin te hangen maar doordat hij nog niet helemaal klaar is (iets meer werk dan verwacht) werd er besloten om met de zelfde afstelling als in Zwolle te gaan rijden want dit wilden we niet aan onze neus voorbij laten gaan. Wel werd er een nieuwe datalogger gemonteerd welke ons de informatie moet geven om de John Deere nog beter te kunnen afstellen.

 

Het vervoer richting Ahoy was geregeld, Henk Vos van Team Brother’s Toy had op ons sponsorfeestje hun vrachtwagen aangeboden om de 4455 te vervoeren. Na wat meetwerk kwamen we erachter dat de 4455 iets breder was dan de doorgang van de achterklep ( 10 cm te breed of de vrachtwagen 10 cm te smal ) conclusie het past gewoon niet. Een ander smaller achterwiel zou uitkomst bieden en deze werd gevonden bij sponsor Hofstede Mechanisatie, wel een apart gezicht een Fendt wiel aan een John Deere tractor maar nu paste de 4455 wel in de vrachtwagen.

 

Zaterdag ’s morgens om 6 uur de wekker gezet want de laatste spullen moesten nog geladen worden en we moesten om 10 uur in Rotterdam zijn, onderweg moesten we nog 3 verstekelingen oppikken want de gebroeders Vos wilden ook naar Ahoy toe.

 

Bij aankomst werd er direct het normale wiel aangezet en werd de 4455 nog even gepoetst voordat we de Ahoy arena binnen werden gebracht.

We gingen richting tribune omdat onze klasse als 3e op de planning stond hadden we mooi tijd om de superstockklasse te bekijken. Tegen 14.00 uur werd de 4455 opgehaald door een sleeptractor omdat het verboden is om zelf te rijden op het terrein dit met oog op veiligheid van publiek.

 

Bruggeman was de eerste starter maar onder de kap van de John Deere ging er iets niet goed de machine sloeg namelijk op hol en de noodstop moest getrokken worden hopelijk voor de mannen valt de schade mee. Peeters had nu de proeftrek en de Inter 1066 kwam tot 58,75 meter door de wedstrijdleider werd er besloten om de sleepwagen zwaarder te zetten dus zagen we Peeters nog een keer terug. Nu zult u wel denken bijna 60 meter en dan de sleepwagen nog zwaarder maar omdat Ahoy maar een baanlengte kwijt kan van 60 meter is de Full Pull lijn verplaatst naar de 50 meter.

 

Simply Green was aan de beurt om voor de ogen van veel supporters een hopelijk mooie run neer te zetten maar helaas ging na 8 meter hun turbo kapot.

Black Magic met nieuwe eigenaar Gerard Hopmans achter het stuur kwam tot 47,46 meter. De buitenlandse inbreng in onze klasse kwam uit Finland de Hot Hunter is een Valtra T190 zou hij dan een mooie run neerzetten ja een mooie run en kwam tot 53,66 meter maar werd later gediskwalificeerd omdat hun machine teveel toeren maakte. Red Impact kwam met een mooie run tot 58,30 meter.

 

The Mystery kwam met een doffe dreun tot 9,08 meter een intercoolerbuis bleek niet goed vast te hebben gezeten en kwam onder de Valtra te liggen. Peeters kwam zijn proetrek overdoen een te hoge versnelling voor de Inter zorgde dat hij niet verder kwam dan 45,81 meter. White Shadow kwam tot 51,71 meter.

 

Up and Down was aan de beurt nu moest het echt gaan gebeuren voor ons op Europa’s grootste indoor evenement de te kloppen afstand was die van Black Magic, 3 tractoren mochten er naar de finale en de eerste 2 waren bekend Red Impact en White Shadow. Na een iets wat onstuimige run te weinig gewicht aan de kop van de tractor kwam de 4455 tot stilstand op 51,03 meter en dat was de derde verste afstand en dat betekend FINALE rijden.

SUPER MEGA ONMEUNIG MOOI GRIJNS VAN OOR TOT OOR.

 

Red Impact mocht de spits afbijten en kwam wederom met een mooie run tot 54,99 meter. White Shadow had alles de ronde perfect voor elkaar en kwam tot 55,68 meter en werd daarmee winnaar van de European Superpull. Als laatste waren wij aan de beurt en met een redelijke mooie run kwamen wij tot 50,87 meter zeer tevreden met de 3e plaats want wie had dit durven denken als reserve komen opdagen en dan met een beker naar huis gaan.

 

Gigantisch mooi is alles voor de rest verlopen en bij deze willen wij de broers Henk, Jouk en Bert Vos hartelijk bedanken voor het uitlenen van hun vrachtwagen echt top mannen van Brother’s Toy.

 

 

Filmpje Ahoy Rotterdam: klik hier!

 

© Copyright Team Up and Down