Ahoy 2016

Team Up and Down

John Deere 4455

 

Informatie

 

European Superpull Ahoy Rotterdam

 

5 maart 2016

 

 

Afgelopen zaterdag stond de European Superpull in Ahoy alweer op het programma, voor ons de tweede keer dat we mogen deelnemen aan Europa's grootste indoorevenement. De 4,5 ton Supersport stond als tweede klasse van de middag op het programma en dit betekende dus dat we al op tijd moesten vertrekken. Zaterdagochtend dus met transport dankzij 'Van der Sluis Transport' afgereisd naar Rotterdam samen met de Steel to Steal.

 

De White Shadow mocht als eerste van start, maar de vernieuwde zwarte Case kreeg het verzet niet rond en strandde bij 35,40m. Als tweede mocht Arjan aanhaken met onze machine, de John Deere kwam goed weg en met een prima run stond er een afstand van 55,03m op het scorebord. Deze afstand was genoeg voor een eventuele finale en daarom besloten wij de afstand te laten staan en de proeftrek niet over te doen. Voor een eventuele finale moest tenminste de 55 meter gehaald worden.

 

Red impact verslikte zicht in de afstelling van de sleepwagen en kwam niet verder dan 52,32m, Black Magic kwam als vierde starter tot 52,66m en de Inter van Peeters kon de grip niet vinden en eindigde op een indentiek zelfde afstand als de Black Magic. Allen dus niet genoeg voor een finaleplek.

 

Zou Simply Green zich dan als tweede finalist bij ons voegen? De mannen hadden vrijdagavond al een testrun mogen maken en hierbij was hun turbo gesneuveld, deze hebben ze dus diezelfde nacht nog moeten vervangen. Weer met een frisse windmolen stond de John Deere 4020 dus aan de start, met een mooie run zetten zij een afstand neer van 56,92m, genoeg voor een finaleplaats dus. Tijdens de run reden ze nog wel de de rookafzuiging op de sleepwagen aan gort en werd er dus noodgedwongen een pauze ingelast.

 

Na de reparatie van de rookafzuiging mocht White Shadow hun proeftrek over doen, nu met een versnelling lager kregen ze het verzet wel rond en voegden ze zich als derde finalist bij ons, de Case kwam op 55,48m tot stilstand. Als laatste haakten Steel to Steal en Bruggeman aan, beiden kwamen niet lekker weg en kwamen dus niet voor een finale in aanmerking. Dit betekende dus al dat een podiumplek zeker was voor ons.

 

In de finale mocht Arjan als eerste aanhaken voor de Keep Moving Orange, met een bijna perfecte run zette hij 52,38m neer op het scorebord, erg tevreden met afstand was het nu afwachten. Simply Green deed wat hij aan zijn stand verplicht was en kwam tot 56,70m, de groene John Deere was helaas een maatje te groot voor ons. Als derde en laatste finalist kwam White Shadow voor de wagen, de machine zette een afstand neer die op het oog verder leek dan ons, maar het scorebord bewees het tegendeel, 51,56m verscheen in beeld. Dit betekende dus een geweldige tweede plaats voor ons!

 

 

Uitslag:

 

1. Simply Green

2. Up and Down

3. White Shadow

4. Black Magic

5. Peeters

6. Red Impact

7. Bruggeman

8. Steel 2 Steal

© Copyright Team Up and Down