Achterberg

Team Up and Down

John Deere 4455

 

Nieuwspagina

 

 

6 juni 2014

 

Achterberg

 

De schade die wij hebben opgelopen in Erichem was de maandagavond al bekend. 2 stoterstangen zo krom als een hoepel dus de schade bleef beperkt, dat moest ook want we hadden maar 4 avonden om te sleutelen voordat we naar Achterberg moesten. Oorzaak waarschijnlijk de nokkenas, deze hadden we net voor Erichem er nieuw in gezet, een iets hogere nok was waarschijnlijk de boosdoener dat de stoterstangen vastliepen in de tuimelaars. Oplossing de stoterstangen iets inkorten en hopen dat het niet weer gebeurd.

 

Rond 19.30 uur werd de 4455 geladen op de vrachtauto van Dulasta b.v deze mocht Gerard (Team Van Stappust) weer mee hebben van zijn werkgever. Onze klasse stond rond 22.30 uur op het programma maar door wat problemen op de baan met een 11 ton standaard tractor die zijn vooras er gekanteld onder had liggen werd het iets later. Na demo’s van een paar supersport trucks begon onze klasse dan rond 23.45 uur.

 

Bruggeman had deze keer de proeftrek en zette de sleepwagen stil op 106,23 meter. De wedstrijdleider besloot om de sleepwagen zo te laten staan en ook de gebr. Bruggeman besloten om de proeftrek niet over te doen. The Mystery wist zich als eerste de finale in te rijden met een mooie Full Pull. Simply Green wist zich daarna ook te plaatsen voor de finale met een snelle Full Pull.

 

White Shadow kreeg de machine niet goed op druk en kwam tot 53,85 meter.

De Black Magic zette hierna de sleepwagen op 99,26 meter met een steeds beter lopende John Deere. Van Stappust kwam net 2,57 meter te kort voor een plaats in de finale en eindigde op 107,43 meter. Secret of the Valley had ook een mooie run en kwam op 104,35 meter tot stilstand.

 

Maximum Massey kwam wel voor de sleepwagen maar daar werd de machine stop gezet omdat de oliedruk ineens wegviel. Red Impact ging ook door naar de finale met een mooie Full Pull. Red Devil van Wim Hendriksen ging ook naar de finale met een strakke run kwamen zij ook voorbij de Full Pull lijn. Peeters was de laatste die zich met een Full Pull in de finale plaatste. Blue Thunder kwam tot 106,62 meter met een Ford die niet perfect in balans was. De Wild Pirate kwam met een doffe dreun tot stilstand op 80,79 meter, hun turbo werd finaal aan flarden gereden.

 

En toen waren wij aan de beurt optoeren ging goed er kwam goed druk in de uitlaat en de 4455 ging de strijd aan met de sleepwagen maar helaas trok de tractor sterk naar de rechterkant van de baan rond de 65 meter, waardoor er hevig geremd moest worden om niet over de witte kalklijn te gaan, dat kost veel vermogen en de snelheid gaat eruit, we kwamen daarom op een afstand van 85,31 meter waar wij eerst zeer tevreden mee zijn.

 

De finale ging tussen 4 verschillende merken The Mystery zette hun Valtra op 102,84 meter goed voor de 4e plaats. Simply Green moest de John Deere eer hoog houden en kwam ruim voorbij The Mystery met een afstand van 107,20 meter goed voor de 2e plaats. Red Impact zette hun International 1086 op 105,38 meter neer wat goed was voor de 3e plaats. Red Devil kwam tot 100,80 meter met de Massey Ferguson, een 5e plaats dus voor deze fraaie machine. Als laatste en zeker niet de minste kwam Peeters voor de sleepwagen met hun International 1066, een strakke run perfect in balans reden zij naar de overwinning met een afstand van 108,12 meter.

 

Onze eerst volgende wedstrijd is zaterdag 21 juni 2014 in Made.

Wij duiken nog weer de schuur in om te kijken wat onze datalogger allemaal verzameld heeft en of we nog wat moeten veranderen (waarschijnlijk wel).

 

© Copyright Team Up and Down